Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Αγώνες Πρόκρισης Εθνικής ομάδας



Μόνο ΜΠΡΑΒΟ, αξίζουν τα παιδιά μας για τον αγώνα που έδωσαν στην προσπάθεια τους να αποτελέσουν μέλη της εθνικής ομάδας Optimist της Ελλάδας. Και μόνο το γεγονός ότι βρίσκονται μεταξύ των 120 αθλητών optimist όλης της χώρας αποτελεί τιμή, τόσο για τον Γιώργο Γκιζαριώτη, τον Γιώργο Στριμμένο και τον Γιώργο Θεοδωρόπουλο, όσο και τον άνθρωπο που τους οδήγησε εκεί , τον προπονητή μας Γιώργο Γιαβούρογλου.   

Στον τετραήμερο αγώνα της πρόκρισης οι «Γιώργηδες» είχαν να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες. Γιατί εκτός από τους πιο έμπειρους, λόγω ηλικίας, και καλύτερα προπονημένους, λόγω περιοχής, αθλητές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και στο δύσκολο και άγνωστο για αυτούς υγρό στίβο της Βουλιαγμένης.


Ο άστατος ανοιξιάτικος καιρός επέτρεψε να γίνουν μόνο οι 8 από τις 11 προγραμματισμένες ιστιοδρομίες, το τέλος των οποίων βρήκε τον Γιώργο Γκιζαριώτη στην 26η θέση της κατάταξης του χρυσού στόλου. Με τη θέση του αυτή ο 12χρονος Γιώργος επιβεβαίωσε τις ικανότητές του και την κυριαρχία του στα ιστιοπλοϊκά δρώμενα της Νότιας Ελλάδας της οποίας πρόσφατα ανακηρύχθηκε πρωταθλητής. Η ηλικία του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήταν ο 4ος μόλις αθλητής εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, προϊδεάζει  για τις διακρίσεις που θα πετύχει στο μέλλον.   


Στον ασημένιο στόλο αγωνίστηκαν οι Γιώργος Στριμμένος και ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Μια άκυρη εκκίνηση την πρώτη μέρα των αγώνων στοίχισε στο «Στριμ» πολλές θέσεις στην τελική κατάταξη. Σε έναν από τους τελευταίους του αγώνες στα optimist, ο Γιώργος δεν κατάφερε, παρά τις καλές του κούρσες τις επόμενες ημέρες, να ανακάμψει και τερμάτισε τελικά στην 40η θέση.


Λίγες θέσεις πιο πίσω τερμάτισε ο μικρότερος Γιώργος της ομάδας μας, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Ο 10χρονος «Θέο», έχοντας κλείσει μόλις ένα
χρόνο ενασχόλησης με την ιστιοπλοΐα, χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλα τα ψυχικά του αποθέματα και να ξεδιπλώσει το αυθεντικό του ταλέντο, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρωτόγνωρη γι’ αυτόν εμπειρία της συμμετοχής σε έναν τόσο σημαντικό και δύσκολο αγώνα.


Εμείς, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Σικυωνίων, θα θέλαμε να συγχαρούμε τα τρία παιδιά και τον προπονητή μας και να τους ευχαριστήσουμε που με την απόδοσή τους έδωσαν ένα ακόμα θετικό μήνυμα για τη δουλειά που γίνεται στον όμιλο.     






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.