Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Είμαστε πια ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ …


Είμαστε πια ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ …

Έλεγε το τραγουδάκι που σιγοψιθύριζαν οι αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων, επιστρέφοντας από τους αγώνες του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νότιας Ελλάδας, που ολοκληρώθηκε χθες 25 Μαρτίου στο Αίγιο.


Και πως να μην το τραγουδούν όταν, σε ένα Σαββατοκύριακο, φέρνουν στο Κιάτο δύο πρωταθλήματα, καθώς ο 12χρονος Γιώργος Γκιζαριώτης αναδεικνύεται για δεύτερη μάλιστα συνεχόμενη χρονιά Πρωταθλητής Περιφέρειας με σκάφη τύπου Optimist και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Σικυωνίων Πρωταθλητής Όμιλος της Περιφέρειας, για δεύτερη φορά στη σύντομη ιστορία του.

Στα αξιοσημείωτα των επιδόσεων του ομίλου μας είναι το ότι πριν καν συμπληρώσει τα 4 χρόνια λειτουργίας (ιδρύθηκε το Ιούλιο του 2014) οι αθλητές του πήραν μέρος σε 4 περιφερειακά πρωταθλήματα και ανέδειξαν 7 πρωταθλητές (σε σύνολο 16). Και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αποδεδειγμένα εξαιρετική δουλειά του προπονητή μας, Γιώργου Γιαβούρογλου, ο οποίος είναι και αυτός πολυνίκης αφού έχει αναδείξει τα «παιδιά του» πρωταθλητές περιφέρειας 5 συνεχόμενες φορές.  

Στα του αγώνα τώρα. Στον αγώνα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος, που διοργανώθηκε με επιτυχία, το τριήμερο 23-25 Μαρτίου, από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Αιγίου «Ο Ποσειδών» έδωσαν το παρών 11 όμιλοι και 101 αθλητές. Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες για τους αθλητές και έτσι ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και οι ανατροπές στην κατάταξη αλλεπάλληλες, κρατώντας όλους σε αγωνία μέχρι και την τελευταία κούρσα. 

Ο Γιώργος Γκιζαριώτης, που ξεκίνησε τις κούρσες της τελευταίας μέρας από την 3η θέση,  πήρε την τελευταία μέρα 2 πρώτες θέσεις και στέφθηκε πρωταθλητής. Στη δεύτερη θέση παρέμεινε ο Τάσος Μάλλιος (ΝΑΣΚ Αίολος), που η 1η θέση που πήρε στην 7η κούρσα δεν στάθηκε ικανή να τον οδηγήσει ψηλότερα. Θρίλερ για την 3η θέση με το Νικόλα Γεωργόπουλο (ΙΟ Πατρών) να εκμεταλλεύεται ένα λάθος του Παναγιώτη Σπανού (ΝΟ Άσσου), που ήταν πρώτος μέχρι την 7η κούρσα, και να ανεβαίνει στο βάθρο με μόλις ένα βαθμό διαφορά. Στην πρώτη δεκάδα του αγώνα τερμάτισαν δύο ακόμα αθλητές του Ιστ.Ο.Σ. και προσέφεραν πολύτιμους βαθμούς για την ανάδειξη του Ιστ.Ο.Σ σε πρωταθλητή Περιφέρειας.

Ο 10χρονος Γιώργος Θεοδωρόπουλος (θυμηθείτε αυτό το όνομα) με εκπληκτικές για την ηλικία και εμπειρία του κούρσες κατάφερε να βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης, για να υποχωρήσει, όταν ο καιρός «αγρίεψε», τελικά στην 8η θέση. Μεγάλη μάχη έδωσε ο Γιώργος Στριμμένος, για να καταλάβει την 10η θέση, καθώς ο συνδυασμός σωματότυπου και έντασης ανέμου δεν τον ευνοούσε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ο Χρήστος Πιτσαδιώτης δεν κατάφερε να κρατήσει το πλεονέκτημα και τη θέση που του έδωσαν οι καλές του κούρσες (μέσα στην πρώτη εικοσάδα) και τερμάτισε τελικά στην 32η θέση.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και τα «πιτσιρίκια» του Ιστ.Ο.Σ. για την εξαιρετική τους εμφάνιση, που αν μη τι άλλο, αποδεικνύουν ότι η «ομάδα» έχει βάθος. Συγχαρητήρια λοιπόν στους 9χρονους Ευάγγελο Δανιήλ και Πάνο Νικολακάκη και τον βενιαμίν της παρέας, τον 8χρονο Θάνο Θεοδωρόπουλο, που πάλεψαν σε όλες τις κούρσες και κατέλαβαν τελικά την 7η, 14η και 15η θέση αντίστοιχα ανάμεσα στα αγόρια μέχρι 11χρόνων.


Πολύ καλή εμφάνιση και για τους αθλητές μας της ομάδας Laser. Σε μια κατηγορία που απευθύνεται σε παιδιά πάνω από 15 χρόνων, ο 14χρονος Γιώργος Λυμπερόπουλος στον πρώτο του επίσημο αγώνα στην κατηγορία αυτή, επιστράτευσε τις γνώσεις του από τα Optimist, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό. Όμως μια πρόωρη εκκίνηση του στέρησε την 10η θέση, που άνετα είχε, και τον έριξε στην 12η. Ο νεοφώτιστος και πρωτάρης σε μεγάλους αγώνες Σωτήρης Κωνσταντινίδης, έβγαλε πάθος και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις καταλαμβάνοντας τελικά την 16η θέση ανάμεσα στα αγόρια της κατηγορίας.

Άτυχη η μοναδική αθλήτρια του ομίλου μας, η Άννα Μαρία Βασιλείου. Η αύξηση της έντασης του αέρα στις 2 τελευταίες κούρσες δεν της επέτρεψαν να διατηρηθεί στην 3η θέση που είχε σε όλο σχεδόν τον αγώνα  και της στέρησαν το κύπελλο της τρίτης στα κορίτσια, αφήνοντας την τέταρτη θέση.

Επόμενος στόχος για τους «Γιώργηδες» του Ομίλου, η διεκδίκηση μιας θέσης στην εθνική ομάδα Optimist, το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Το Δ.Σ. του Ιστ.Ο.Σ για μια ακόμα φορά θέλει να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια στον προπονητή μας, σε όλους τους αθλητές και τους γονείς τους και να τους ευχηθεί ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΕΣ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.